Betala bara när du syns på första sidan på Google. Hur väl syns ditt företag på viktiga sökord?

Hur väl syns ditt företag på viktiga sökord?

sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering, SEO handlar om att ranka högt med sökord som era kunder använder på sökmotorer som till exempel Google. Arbetet som utförs är även mätbart, så att ni tydligt kan se hur mycket pengar ni får tillbaka på er investering i sökmotoroptimering.

Svenskar googlar 55 miljoner gånger per dag. Över 96% av dessa sökningar i Sverige sker genom Google. Tänk själv, är man t ex ute efter en ny produkt eller tjänst, då googlar väl man? Trots detta läggs den största budgeten på annat än sökoptimering när det gäller marknadsföringen av en hemsida.

I snitt 71% av alla klick i Googles sökresultat går till ett organisk resultat.

87% av alla som köper en produkt eller tjänst har sökt på den innan köpet.

Avkastning på investeringen för SEO jämfört andra digitala kanaler är hög.

Av de anledningar är det viktigt att era produkter eller tjänster enkelt kan sökas fram. Vi hjälper er att hitta rätt sökord och sätta upp mål för sökmotoroptimeringen. Prova oss redan idag.

Fördelar

Betala bara när du syns på första sidan på Google
Fast månadspris
Månadsvisa rapporter
Tydliga resultat

Sökmotoroptimering som fungerar

SEO är ett kontinuerligt arbete. Förutsättningarna för vad som fungerar och belönas med en hög ranking hos Google förändras konstant. Därefter är det viktigt att arbetet sköts långsiktigt och grundligt för att uppnå en hög ranking. Genom ett kontinuerligt sökmotoroptimeringsarbete kommer er hemsida lätt kunna hittas av besökare som är intresserade. Vi arbetar grundligt och långsiktigt och med det menar vi att arbetet som utförs varar länge.

Ett par referenser

Hotell Rättvik Sökordsoptimering
684% fler besökare från Google
Hotell – Hotellrattvik.se
diner45 analytics
582% fler besökare från Google
RESTAURANG – Diner45.se
storgatanspensionat analytics
247% fler besökare från Google
PENSIONAT – Storgatanspensionat.se

Arbetsmoment inom sökmotoroptimering

I ett samarbete med oss ingår olika arbetsmoment inom sökmotoroptimering. Dessa moment kan variera beroende på er hemsidas behov och förutsättningar.

Nulägesanalys

En sökordsanalys utförs där vi undersöker kundernas sökbeteende, sökvolym och sökordets relevans till er verksamhet.

Teknisk optimering

Webbplatsens helhet ses över och hur dess prestanda kan förbättras när det gäller t ex hastighet och mobilanpassning.

Utveckling av innehåll

Vi utför förbättringar på valda landningssidor där vi arbetar bland annat med tekniska delar och textinnehåll.

Webbsidans struktur

Vi skapar en plan hur webbplatsen struktur kan förbättras.

Länkar

Vi analyserar och underhåller webbplatsens länkprofil. Tar bort skadliga länkar och tillför nya länkar vid behov.

Löpande optimering

Sökoptimering är iterativt, vi utvecklar och optimeringar er webbplats varje månad för att kontinuerligt kunna klättra i rank på Google.

Uppföljning & rapportering

Vi rapporterar löpande för att hålla er uppdaterade på ert sökords status.

Prova oss och börja sälj mer

Kontakta oss idag, så tar vi fram ett upplägg för ditt företag, så att även ni kan sälja mer.


Tydliga mål och rapporter

Vi arbetar vanligtvis i fyra steg när vi arbetar med sökoptimering.

1. Vi hjälper er att sätta upp tydliga mål för er sökmotoroptimering. Det kan till exempel vara fler besökare som handlar, fler prenumeranter till ert nyhetsbrev eller fler som kontaktar er. Genom att ha tydliga mål kan vi mäta avkastningen på er investering i sökmotoroptimering. Du kan enkelt se nyttan av sökmotoroptimeringen på svart och vitt.

2. Med hjälp från målen analyserar vi er och era konkurrenter för att kunna välja rätt sökord för att öka mängden relevanta besökare till er hemsida. Att hitta de rätta sökorden för en hemsida kan vara en utmaning. Vi fördjupar oss i den bransch ni är verksamma inom och letar fram vilka sökord era kunder faktiskt använder. Det är bättre med rätt trafik än mycket trafik.

3. Vi arbetar med er hemsida enligt Googles riktlinjer för att ni ska få höga placeringar med sökord vi valt. Vi arbetar bland annat med innehållet och strukturen på hemsidan samt auktoriteten, så att sökmotorer uppfattar er hemsida som relevant till sökorden vi valt.

4. Vi rapporterar löpande för att hålla er uppdaterade på ert sökords status. Vi framför även potentiella utvecklingsmöjligheter. Sökoptimering är iterativt, vi upprepar stegen löpande för att er webbsida ska fortsätta klättra i det organiska sökresultatet på Google.

Genom ett kontinuerligt sökmotoroptimeringsarbete kommer er hemsida lätt kunna hittas av besökare som är intresserade. Vi arbetar grundligt och långsiktigt och med det menar vi att arbetet som utförs varar länge. Vid varje nytt uppdrag lär vi oss kundens bransch och anpassar oss till era behov, så att rätt besökare hittar till er hemsida!

Sökmotoroptimering är en kontinuerlig process

Högst troligt finns det flera konkurrenter som agerar inom samma område som ert företag och dessa konkurrenter har troligtvis samma målgrupp och ungefär samma innehåll, tjänster eller produkter. Det är svårt nog att konkurrera med andra hemsidor men sökmotorer ändrar också sina algoritmer på hur de evaluerar hemsidor. I och med den konstanta förändringen och utvecklingen av marknaden och sökmotorer, så behöver även er sökmotoroptimering kontinuerligt utvecklas för att kunna nå topplaceringar.

Sökoptimeringsarbetet kan man egentligen dela upp i två delar, den ena delen handlar om att följa Googles riktlinjer när det gäller innehåll och struktur på hemsidan och den andra är att göra webbsidan auktoritär. Första delen handlar bland annat om att optimera texterna, se till att texterna är originella, hantera brutna länkar, skapa en god url-struktur, permalänkar, se till att hemsidan laddas snabbt, interna länkningar et cetera.

Andra delen handlar om att öka nivån på auktoriteten på er hemsida, så att Google anser att er hemsida är bättre än konkurrenternas. Detta innebär bland annat in- och utlänkningar, sociala signaler och citations. Vi tar hand om din webbsidas sökmotoroptimering, så att ni kan få fler kunder via Sverige största köpkanal. Kontakta oss idag!

sökmotoroptimering