Varför sökoptimera

Varför sökoptimera? – 5 kritiska anledningar

Vad är sökoptimering?

Sökoptimering är en process som möjliggör synlighet för en hemsida på sökmotorers organiska sökresultat. Det sker flera miljoner sökningar om dagen enbart i Sverige och majoriteten av sökningarna sker via Google. Många av dessa sökningar är människor som söker efter en produkt eller en tjänst och är villiga att betala för den.

Varför sökoptimera?

  • Av majoriteten av alla sökningar på Google väljer sökaren mest sannolikt någon av de fem högsta sökresultaten. Finns ni inte där förlorar ni pengar.
  • Bra sökoptimeringsarbete förbättrar användarupplevelsen och användbarheten på er hemsida.
  • Syns er hemsida högt på relevanta sökord som era potentiella kunder söker med, så ökar deras förtroende för er verksamhet.
  • Sökoptimering kan ge er en konkurrensfördel. Om två företag säljer samma produkt eller tjänst, och den ena är sökoptimerad, så är chansen stor att den hemsidan kommer få fler kunder och sälja mer. I dagens marknad är sökoptimering väldigt vanligt, har du råd att synas sämre än era konkurrenter?
  • Hemsidebesökare som hittat till er hemsida genom sökmotorer som Google, har visat sig vara mer benägna att främja hemsidan på sociala medier som t ex Facebook och Twitter.

Läs vår artikel om hur ni kan sökoptimera er hemsida eller kontakta oss, så hjälper vi med er sökoptimering!


Petteri Palo

Vill du ha en kostnadsfri mall för din digitala marknadsföring?

Ta del av mallen

Integritets & Cookiepolicy

Genom att använda vår webbplats godkänner du att din personliga information behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.