webbansvarig för företag

Därför behöver ditt företag en webbansvarig

Världen och affärslivet blir allt mer digitalt. De flesta konsumenter idag söker efter tjänster eller produkter på internet istället för att fysiskt ta sig till en butik. Dagens företag måste ha en hemsida och vara närvarande på nätet för att lyckas med sin rörelse. Detta lämnar många företagare med ett problem; ska de själva lära sig att sköta företagets hemsida och online marknadsföring eller ska de anställa en webbansvarig?

Enkelt förklarat är en webbansvarig en person som sköter allt som har att göra med ett företags hemsida. Då hemsidan alltmer är ansiktet utåt för många företag är det oerhört viktigt att den är bra. Den webbansvarige ser till att hemsidan är säker, uppdaterad och välgjord. En webbansvarig kan även hjälpa dig att vidareutveckla din hemsida så att den konstant förbättras. Tekniken förändras fort och det är viktigt att hänga med för att ha en bra hemsida som fungerar lika bra på mobilen som på datorn och surfplattan.

Vidareutvecklingen kan bland annat bestå av konverteringsoptimering, innehållsuppdatering, sökmotoroptimering (SEO) och design. En webbansvarig ansvarar även för löpande underhåll av din hemsida med uppdatering av WordPresskärnan och plugins, säkerhetskopiering och ompekning av döda länkar.

Vad gör en webbansvarig?

Säkerhet

Den förmodligen viktigaste uppgiften en webbansvarig har är att hålla hemsidan säker. En hemsida som kraschar eller ligger nere efter en hackerattack kan resultera i att den inte fungerar i långa perioder. En hemsida som inte fungerar genererar inga affärer. En del problem av det här slaget kan förebyggas genom att installera de senaste uppdateringarna, ha korrekta rättigheter på filer och löpande kontrollera hemsidan så att den inte har några säkerhetshål. Företagare har ofta inte tid att hålla sig a jour med allt det senaste inom hemsidesäkerhet och därför är det viktigt att ha hjälp av en person som har den rätta expertisen och vars jobb det är att uppdatera sin kunskap kontinuerligt. I vår tjänst Webbansvarig erbjuder vi bland annat brute force skydd, svartlistning av farliga IP-adresser och spamkontroll.

Hastighet

En hemsida måste vara optimerad för att fungera på alla plattformar; dator, surfplatta och mobil. Den måste även ladda snabbt på alla plattformar. De flesta potentiella kunder orkar inte vänta många sekunder på att ladda en hemsida. Är din sida inte tillräckligt snabb så går de vidare till nästa företag. Att lära sig att designa en responsiv hemsida är en komplicerad process som kräver teknisk expertis som tar tid att lära sig. Då kan det istället vara värt att hyra in en webbansvarig som kan hjälpa till att optimera din hemsida. En webbansvarig kan även hjälpa dig att välja rätt webbhotell som har de funktioner som du behöver.

Design

Hur en hemsida är designad är väldigt viktigt för kundupplevelsen. Den måste som sagt ladda snabbt men den bör också vara snygg, lättnavigerad och tydlig. Hemsidan ska vara logisk och det ska vara lätt för kunden att hitta den informationen de söker. Text och bilder ska vara placerade på rätt sätt och i rätt ordning. En webbansvarig kan designa en sida utefter dina önskemål om utseende och funktionalitet och kan även komma med synpunkter och idéer om vad som skulle fungera bäst för just ditt företag.

Innehåll

En webbansvarig hjälper inte bara till med de tekniska aspekterna av att driva en hemsida. Hen kan hjälpa till med text och bilder, skriva blogginlägg och uppdatera produktinformation. Det är viktigt att man konstant adderar ny information och skriver till exempel blogginlägg för att sökmotorer som Google ska ranka din hemsida högre i de organiska sökresultaten.

Marknadsföring

En viktig uppgift som en webbansvarig har är att marknadsföra din hemsida på rätt sätt. Det kan inkludera SEO (sökmotoroptimering) eller till exempel Google Adwords. En webbansvarig kan hjälpa dig att formulera annonser och se till att de når rätt målgrupp. En webbansvarig vet även när det är dags att ändra eller utöka marknadsföringsstrategin. Vi håller koll på om sidan börjar ranka lägre eller om omvandlingsfrekvensen är låg och insatser krävs.

Hyr in en webbansvarig och stick ut på marknaden

Är du en upptagen företagsledare som inte har intresse eller tid på att lära dig de tekniska aspekterna av att designa och underhålla din företagshemsida så är det en god investering att hyra in en webbansvarig. En webbansvarig fungerar även som en digital marknadsföringsbyrå som ser till att hemsidan säljer. Det sparar dig tid och ger ditt företag en bättre chans att sticka ut på marknaden. Det kan även vara väldigt bra att ha en teknisk kunnig person som man kan vända sig till för att få svar på alla hemsiderelaterade frågor som kan dyka upp.

Behöver en webbansvarig för ditt företag? Prova oss redan idag.


Petteri Palo

Vill du ha en kostnadsfri mall för din digitala marknadsföring?

Ta del av mallen

Integritets & Cookiepolicy

Genom att använda vår webbplats godkänner du att din personliga information behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.