Google Rating
5.0

Konverteringsoptimering

SEOKA / Digital marknadsföring / Konverteringsoptimering

Konverteringsoptimering

Omvandla fler besökare till betalande kunder

Vill du bli kontaktad?

Har du frågor eller behöver hjälp?


Konvertera era besökare till betalande kunder

Konvertering handlar om att få era besökare att göra det de ska göra på din webbplats eller landningssida, som till exempel köpa en vara eller boka en tjänst. Konverteringoptimering är en blandning mellan beteendepsykologi, köpbeteende och hemsidedesign som tillsammans ökar konverteringen på en hemsida.

När ni har stadigt med trafik på er webbsida är det viktigt att omvandla dessa till betalande kunder. Annars kan marknadsföringen som lett besökarna till hemsidan vara helt bortkastade pengar. En bra konverteringsoptimering är när besökarnas mål stämmer överens med webbplatsens mål.

Avsluta fler affärer genom konverteringsoptimering

När dina potentiella kunder har hittat till din webbsida gäller det att konvertera dem till kunder. Det kan vara att personen till exempel utför ett köp, en bokning eller kontaktar er. Ju högre konverteringsgrad desto högre avkastning på er generella marknadsföring som driver trafiken till er hemsida. Konvertering av besökare är även mer kostnadseffektivt än att hitta fler besökare.

En välbearbetad hemsida med konvertering i fokus ger besökarna det de vill ha innan de tröttnat att leta efter det och i värsta fall går vidare till en konkurrent.

Vi börjar alla våra konverteringsoptimeringsuppdrag genom att analysera datan från er hemsida med Google Analytics och heatmaps. Om ni inte har Google Analytics eller någon form av heatmaps installerat på er hemsida, så installerar vi det.

Olika typer av konverteringsoptimeringar

Förbättra konverteringen på en undersida

Vi undersöker vad som kan förbättras på en undersida, så att ni konverterar fler besökare till kunder på den specifika undersidan.

Läckanalys

Vi analyserar via Google Analytics var ni läcker mest pengar och skapar ett lösningsprogram utformat just för er. Lär er var ni förlorar mest pengar och öka era intäkter!

Konverteringsfunnels

Vi undersöker vad och var på de olika stadierna i säljprocessen ni kan förbättra. Då kan ni konvertera fler besökare till kunder. Från besök till köp och återkoppling. Låt oss förbättra er konvertering i de olika stadierna i säljprocessen.

Hur börjar vi?

Kostnadsfri konsultation

Vi börjar med en kostnadsfri konsultation där vi pratar om er verksamhet och vad konverteringsoptimering skulle kunna göra för ert företag.

Börja idag
Petteri Palo Digital marknadsförare

073 - 75 69 202

Vad behöver ni hjälp med?

Boka ett kostnadsfritt möte på 30 min och ta del av konkreta tips inom digital marknadsföring.